foto: ZOETERMEER - Het park in Zoetermeer, waar ...

foto: ZOETERMEER - Het park in Zoetermeer, waar volgend jaar de vierde Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt gehouden, krijgt al duidelijk vorm.

Op de Floriade, die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd, zijn exposities te zien met bollen, bloemen, bomen, groenten en fruit uit binnen- en buitenland. De cirkel is een symbool voor optimale bescherming van het polderlandschap. Het hele complex, 70 hectare groot, is aangelegd volgens een klassiek driehoekig ontwerp, de zogenoemde patte d'oie of ganzevoet. Als inspiratiebron voor het park hebben onder meer de tuinen van Versailles en Hampton Court gediend. De Floriade duurt van 15 april 1992 tot en met 11 oktober van hetzelfde jaar. Na afloop van de tentoonstelling moet een deel van het park, waaronder 'de cirkel', in stand blijven, een ander deel wordt bebouwd. (Foto NRC Handelsblad- Chris de Jongh) ZOETERMEER - Het park in Zoetermeer, waar volgend jaar de vierde Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt gehouden, krijgt al duidelijk vorm. Op de Floriade, die eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd, zijn exposities te zien met bollen, bloemen, bomen, groenten en fruit uit binnen- en buitenland. De cirkel is een symbool voor optimale bescherming van het polderlandschap. Het hele complex, 70 hectare groot, is aangelegd volgens een klassiek driehoekig ontwerp, de zogenoemde patte d'oie of ganzevoet. Als inspiratiebron voor het park hebben onder meer de tuinen van Versailles en Hampton Court gediend. De Floriade duurt van 15 april 1992 tot en met 11 oktober van hetzelfde jaar. Na afloop van de tentoonstelling moet een deel van het park, waaronder 'de cirkel', in stand blijven, een ander deel wordt bebouwd. (Foto NRC Handelsblad- Chris de Jongh)