BMW breekt eigen omzet- winstrecord

Voor het jubilerende Duitse autoconcern Bayerische Motoren Werke (BMW) heeft 1990 drie records opgeleverd.

Niet alleen de verkoop, ook de omzet en de winst vertoonde een nog niet eerder bereikt niveau. Bij de presentatie van de jaarcijfers sprak bestuursvoorzitter Eberhard von Kuenheim van het meest geslaagde jaar in de 75-jarige geschiedenis van de onderneming.

Ondanks de florissante gang van zaken waren de groeipercentages vorig jaar kleiner dan in voorgaande jaren. De omzet nam toe met 2,5 procent tot 27,2 miljard mark (30,7 miljard gulden), de concernwinst steeg met 24,7 procent tot 695,9 miljoen mark (796,4 miljoen gulden) en de verkoop groeide met slechts een half procent tot 525.866 auto's. BMW stelt een onveranderd dividend voor van 12,50 mark per aandeel.