Veroordelingen wegens blokkade spoorlijn Venlo

ROERMOND, 4 april - Dertien vredesactivisten zijn gisteren voor hun aandeel in de blokkade van de spoorbaan Venlo-Kaldenkirchen op 4 december vorig jaar door de Roermondse politierechter mr. J. Gruiters tot een geldboete van 500 gulden of tien dagen hechtenis veroordeeld.

Van dit bedrag mag honderd gulden in mindering worden gebracht voor elke dag dat de verdachten in voorarrest verbleven. Officier van justitie mr. J. Laumen had duizend gulden boete geeist waarvan 750 gulden voorwaardelijk. Een verdachte werd vrijgesproken omdat de politie haar niet op maar naast de spoorbaan aantrof. Voor haar had de officier van justitie vrijspraak gevraagd. Tijdens de berechting hebben enkelen van de verdachten bekendgemaakt dat ze een klacht tegen de Venlose gemeentepolitie hebben gedeponeerd bij de hoofdofficier van justitie in Roermond, omdat de politie 'onmenselijk' zou zijn opgetreden bij de arresatie.