Verdere uitbreiding Hagemeyer in VS

Het in Naarden gevestigde internationale handelsconcern Hagemeyer heeft zijn bedrijvigheid in de Verenigde Staten verder uitgebreid met een joint venture en de overname van een een bedrijf.

Hagemeyers dochteronderneming A&A Food Products Company in Carlstadt (New Jersey) heeft haar groothandelsactiviteiten gebundeld met die van Yankee Food Distributors in Ayer (Massachussetts). Daarnaast heeft Hagemeyer-dochter Consumer Products Holding, distributeur van consumentenelektronica in Missouri, het te Boulder (Colorado) gevestigde Case Logic Inc overgenomen.

De joint venture van A&A en Yankee Food levert levensmiddelen aan supermarkten en speciaalzaken in het noordoostelijk deel van de VS en boekte daarmee een jaaromzet van 70 miljoen dollar. De totale Amerikaanse omzet van Hagemeyer in die sector bedraagt jaarlijks ongeveer 450 miljoen gulden.

Case Logic, met een jaaromzet van 26 miljoen dollar, legt zich toe op ontwerp, afzet en distributie onder eigen merknaam van opbergsystemen en draagtassen voor audio- en videocassettes en compact discs. Op de Noordamerikaanse markt voor consumentenelektronica zet Hagemeyer jaarlijks ongeveer 250 miljoen gulden om.