Studenten kiezen voor kansen op baan

ROTTERDAM, 4 april - Ruim 70 procent van alle ouderejaarsstudenten aan universiteiten heeft meer belangstelling voor keuzevakken die voorbereiden op een baan dan voor puur wetenschappelijke vakken.

Bijna de helft volgt extra onderwijs met het oog op de arbeidsmarkt.

Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen onder studenten van de Nijmeegse Universiteit. Vooral veel rechtenstudenten (90 procent) houden bij de samenstelling van hun studieprogramma rekening met een toekomstige baan. Onder studenten wiskunde en informatica doet maar zo'n veertig procent dat. Vooral het volgen van extra studie-onderdelen en het vervullen van bestuursfuncties scoren hoog. Ten tijde van het onderzoek had achttien procent van de studenten al bestuurservaring opgedaan. Bestuurservaring geeft volgens hen meer kans op een baan.