Arcen, Lingsforterweg 26. T-m 28 april. Dag ...

Arcen, Lingsforterweg 26. T-m 28 april. Dag 10-18u. Inl 070-3892993

In de zeventiende eeuw werden in Delft vazen gemaakt die speciaal voor tulpen bestemd waren. Zij onderscheidden zich van andere vazen doordat zij een aantal tuitjes bezaten waarin men de bloemen stak. Achttien hedendaagse kunstenaars werden gevraagd nieuwe tulpenvazen te maken, al of niet geinspireerd door het verleden. Het resultaat is t-m 28 april te zien in Kasteeltuinen Arcen (bij Venlo) op de expositie 'De tulpenvaas - in ere hersteld' die georganiseerd is door de Haagse galerie Westeinde. De ontwerpen zijn, met bijpassende tulpen, opgesteld in de zalen van het kasteel. Ze varieren van kleine beschilderde vaasjes tot stapelbare vaaselementen en een enorme vaas voor een tulp. . (Foto Nelis Tutkey)