Winst Alcatel met 24 procent gestegen

Het Frans-Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Alcatel, statutair gevestigd in Amsterdam, heeft zijn winst vorig jaar met 24 procent verbeterd tot 592 miljoen ecu (1,37 miljard gulden).

De omzet nam met ruim vijf procent toe tot 13,5 miljard ecu (31,3 miljard gulden).

Fraaie resultaten werden vorig jaar vooral behaald op het gebied van de telecommunicatie-netwerken. Met telecommunicatie-netwerken heeft Alcatel een wereldmarktaandeel van 17 procent. De directie verwacht dat omzet en winst ook dit jaar zullen verbeteren.

Alcatel is in 1987 ontstaan uit het Franse Alcatel Alstrom (vroeger geheten Compagnie Generale d'Electricite CGE) en de telecommunicatiepoot van het Amerikaanse conglomeraat ITT. Alcatel Alstrom bezit 70 procent van Alcatel en ITT heeft de resterende 30 procent.