Splitsing ziekenhuis Santpoort afgerond

AMSTERDAM, 3 april - Het Provinciaal Ziekenhuis in Santpoort is formeel opgesplitst in twee algemene psychiatrische centra voor de Amsterdamse regio Centrum- Oud West- Noord en de regio Oost- Zuid-Oost.

Gedeputeerde F. Tielrooy van Noord-Holland en de directies van de twee centra hebben vandaag de overdrachtsprotocollen getekend. De centra gaan als 'netwerk-ziekenhuis' een grote verscheidenheid aan psychiatrische zorg verlenen. Met de officiele splitsing is een ingrijpende vernieuwing in gang gezet, die is gericht op kleinschaligheid: zoveel mogelijk zorg in de buurt en als het kan zonder dat de patienten worden opgenomen. Het ziekenhuis in Santpoort telt 1.100 bedden, de twee nieuwe psychiatrische centra krijgen respectievelijk 600 en 400 plaatsen.