Maradona

De strafcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Diego Maradona een voorlopige schorsing opgelegd.

De Argentijn mag geen enkele vorm van sport bedrijven, nadat hij na de voetbalwedstrijd Napoli-Bari bij een dopingcontrole positief werd bevonden. Zaterdag bepaalt de strafcommissie de strafmaat. Maradona kan voor twee jaar worden uitgesloten. Het is mogelijk dat de FIFA die schorsing overneemt. Gisterochtend vertrok Maradona naar Buenos Aires, waar hij bij aankomst in gezelschap van zijn manager Marco Franchi met een militair voertuig werd afgevoerd. Inmiddels is het de vraag of Maradona ooit nog voet op Italiaanse bodem zal zetten. “Maradona blijft hier voorgoed”, liet Franchi in het voorbijgaan weten. “Hij wil het voetbal in ieder geval voor een tijdje laten rusten. Als hij er werkelijk weer zin in heeft, overweegt hij via het nationale elftal een come-back.”