'Geen wapen voor agenten bij dagdienst'

ASSEN, 2 april - Politie-agenten moeten hun dienstwapen overdag niet of niet zichtbaar dragen. Dit vindt mr. J. de Valk, officier van justitie in Assen.

De Valk, die op persoonlijke titel en niet namens het parket spreekt, is van mening dat op deze manier de geweldsspiraal wellicht kan worden doorbroken. “Gezien de twee gevallen waarbij mensen het dienstwapen aan de politie wisten te ontfutselen, is het de vraag of je de politie meer bevoegdheden moet geven om het wapen te gebruiken. Je gaat dan misschien een heilloze weg op waarvan je niet weet waar die eindigt”, aldus De Valk.

De politiebonden hebben na de schietpartij in Amsterdam op 23 maart waarbij een Ghanees werd gedood en twee politieagenten zwaar gewond raakten, de minister van binnenlandse zaken gevraagd om cijfers over het toenemende geweld tegen de politie.