Winst Compaq stijgt met een derde

De netto winst van Compaq Computer Corporation, de op een na grootste PC-leverancier in Europa, is afgelopen jaar met ruim een derde gestegen tot 455 miljoen dollar (764 miljoen gulden).

De omzet steeg met een kwart tot 3, 6 miljard dollar (6 miljard gulden). De stijging van de netto winst was vooral over het vierde kwartaal aanzienlijk met 135 miljoen dollar, dat is zeventig procent meer dan dezelfde periode in 1989.

De omzet nam buiten Noord-Amerika met de helft toe terwijl de omzet binnen Noord-Amerika met vijf procent steeg. Het concern behaalde daarmee voor het eerst meer dan de helft van de omzet buiten Noord-Amerika. In Nederland steeg de omzet van 57 naar 98 miljoen dollar, volgens de Nederlands directie goed voor een tweede plaats in de zakelijke personal computermarkt.