Howe bij volgende verkiezingen uit de politiek

LONDEN, 31 jan. - Sir Geoffrey Howe, de voormalige Britse vice-premier en minister van buitenlandse zaken wiens aftreden in november vorig jaar leidde tot de val van premier Margaret Thatcher, trekt zich uit de politiek terug.

Hij heeft kenbaar gemaakt zich bij de volgende parlementsverkiezingen, die voor uiterlijk 1992 op het programma staan, niet meer kandidaat te stellen.

Howe heeft sinds Thatchers aantreden in 1979 deel uitgemaakt van de Britse regering, eerst als minister van financien en vanaf 1983 als minister van buitenlandse zaken. Twee jaar geleden werd hij vice-premier. Hij is inmiddels benoemd tot lid van de raad van bestuur van het farmaceutische bedrijf Glaxo Holdings. Gisteren maakte Howe zijn beslissing, na de volgende verkiezingen niet in het Lagerhuis terug te keren, bekend met het argument dat in de pers over zijn politieke toekomst wordt gespeculeerd. (Reuter, AFP)