Douwe Egberts boekt meer winst

De nettowinst van Sara Lee-Douwe Egberts, het Nederlandse dochterbedrijf van de Sara Lee Corporation, is in het eerste halfjaar van het boekjaar 1990-91 (juli-december) met achttien procent gestegen tot 209, 3 miljoen gulden.

Sara Lee-DE schrijft het betere resultaat voornamelijk toe aan de afgenomen rentelasten als gevolg van de verkoop van bedrijfsonderdelen aan het biochemie- en voedingsmiddelenconcern CSM. De afgestoten onderdelen zijn California (soepen), Droste (chocolade), Venz (broodbeleg), Tonnema (King-pepermunt) en Roosvicee. Desondanks steeg de omzet volgens Sara Lee-DE licht tot 3, 26 miljard gulden, tegen 3, 23 miljard gulden in dezelfde periode in 1989. Sara Lee-DE verwacht dat de samenwerking met Van Nelle, vorig jaar goedgekeurd door de EG, op jaarbasis een besparing van een miljard gulden zal opleveren.