Cocainevangst leidt tot zestien aanhoudingen

AMSTERDAM, 31 jan - Zestien mensen zijn aangehouden, sinds de politie op 13 december van het vorig jaar op Schiphol een zending van 30 kilo cocaine (straatwaarde ruim twee miljoen gulden) in beslag nam.

De drugs waren aangevoerd met een vliegtuig uit Suriname. Van de aangehoudenen bevinden zichnog acht mensen in bewaring. Als hoofdverdachten beschouwt de politie een vader en een zoon wonende te Amsterdam. Bij hen heeft de politie zes peperdure auto's en voor honderdduizenden guldens aan sieraden in beslag genomen.

De belastingdienst heeft de vader en de zoon een voorlopige aanslag van twee miljoen gulden gestuurd. De politie laat weten dat uit de onderzoeksresultaten tot nog toe niet is gebleken wie er in Suriname bij de drugstransporten betrokken is geweest.