De Bie

Het is lang niet zeker of Danny de Bie zondag in Gieten deelneemt aan het wereldkampioenschap veldrijden.

Hein Verbruggen, vice-voorzitter van de Internationale wielrenunie UCI en voorzitter van de profsectie FICP, heeft laten weten dat de zaak vrijdag tijdens een bondsvergadering nog aan de orde komt. Het is niet uitgesloten dat de wereldkampioen van 1989 alsnog een startverbod krijgt opgelegd. De Belgische wielerbond moest maandag na een kort geding alle sancties intrekken en de coureur weer in de Belgische selectie opnemen. “Je loopt het risico dat zondag in Gieten een geschorste coureur op het podium verschijnt, die je twee maanden later de prijs moet afnemen. De rechtbank heeft weliswaar een uitspraak gedaan in het voordeel van De Bie. Maar het zou best kunnen dat de UCI die naast zich neerlegt.”