Van Basten

Trainer Arrigo Sacchi van AC Milan pept Marco van Basten op met prikkelende teksten in de Italiaanse pers.

Neem een voorbeeld aan Gullit en Baresi, leek de boodschap van de trainer voor de vermoeide Van Basten. Over de wedstrijd tegen Genua (1-1) zei Sacchi: “Het beste van het duel was de nederigheid waarmee kampioenen als Franco Baresi en Ruud Gullit voor elke bal vochten.” De Italiaanse pers interpreteerde die opmerking als een hint aan de Nederlander, die de afgelopen twee wedstrijden op eigen verzoek miste omdat hij moe is. Bovendien had de spits kritiek op de speelwijze van Milan, die volgens hem voorspelbaar is. “Sacchi's complimenten voor Baresi en Gullit zijn boodschappen voor Van Basten”, schreef de Gazetta dello Sport. De concurrerende krant Corriere dello Sport bezigde een soortgelijke tekst.