PvdA vraagt geld voor voetgangers in Amsterdam

AMSTERDAM, 29 jan. - De PvdA in Amsterdam wil een miljoen gulden uittrekken voor de bescherming van voetgangers op tram- en vluchthaltes.

De PvdA diende hiertoe gisteren bij de behandeling van de begroting Vervoer en Verkeer een motie in, en werd daarin door alle andere partijen in de raad gesteund. Voetgangers ondervinden nu regelmatig hinder van taxi's en andere voertuigen die gebruikmaken van de vrije trambaan. Negen ton zou moeten worden gebruikt voor de onmiddellijke aanleg van zogenoemde meteobalken op ten minste zestig tramhaltes in de stad. De bedoeling is dat de obstakels zodanig worden geplaatst dat het automobilisten onmogelijk wordt gemaakt de vrije trambaan te gebruiken. Een ton is bestemd voor een onderzoek naar de beste manier van beveiligen van andere tramhaltes.