Nettowinst van Elf 46 procent hoger

Het Franse olieconcern Elf Aquitaine heeft vorig jaar een geconsolideerde nettowinst behaald van 10, 5 miljard frank (3, 46 miljard gulden), 46 procent meer dan in 1989.

De omzet van de maatschappij die voor een groot deel in handen is van de Franse staat, groeide met 16, 5 procent tot 175 miljard frank (55, 76 miljard gulden).

Het resultaat van vorig jaar werd negatief beinvloed door een afschrijving van drie miljard frank op Texas Gulf, een in de chemie actieve dochteronderneming. Een buitengewone bate van 600 miljoen frank leverde de verkoop van La Seignurie op. Deze verf-onderneming is overgedaan aan Total. De groei van de omzet komt voort uit de overneming van het staatschemiebedrijf Orkem en uit de stijging van de olieprijzen in de tweede helft van vorig jaar.