Getronics' bod op collega afgetroefd

Het Britse computerbedrijf Stratagem Group heeft het bod op de aandelen van de aan de Londense beurs genoteerde branchegenoot Touchstone verhoogd in een poging het bod van het Nederlandse computerbedrijf Getronics af te troeven.

Getronics ziet in de actie van Stratagem geen reden zijn bod op Touchstone te verhogen.

Na een eerder vijandig bod van Stratagem bood Getronics op uitnoding van Touchstone zes pence per aandeel in contanten en 32 pond sterling per 6, 5 procent converteerbare obligatie van 100 pond nominaal (omgerekend totaal twintig miljoen gulden). Stratagem, dat al een belang van twintig procent heeft in Touchstone, heeft nu een bod uitgebracht dat neerkomt op ongeveer zes pence per aandeel Touchstone (25 miljoen gulden).

Touchstone wil tot nu toe niets weten van een bod van Stratagem, maar volgens Getronics zouden de meeste aandeelhouders daarbij het voorbehoud hebben gemaakt van een hoger uit te brengen bod.