Charters

De ski-toppers en hun gevolg reizen begin maart met charter-vliegtuigen naar de Verenigde Staten voor de wedstrijden om de wereldbeker.

Zo probeert het organisatiecomite van de wereldbond FIS de kans op terroristische aanslagen in verband met de Golfoorlog te voorkomen. De Italiaan Erich Demetz, voorzitter van het wereldbeker-comite, zei in Saalbach: “We hebben voldoende garanties dat de wedstrijden in de Verenigde Staten en Canada kunnen doorgaan, maar voor de zekerheid zullen we een alternatief programma in Europa opstellen.” Een commissie stelde vast, dat het dodelijke ongeval van de Oostenrijker Gernot Reinstadler vorige week in Wengen te wijten was aan een fout van de skier. Toch moet de veiligheid bij afdalingen worden vergroot, vindt de commissie. Het tempo is te hoog, het materiaal van de afzettingen langs de piste (zeil en vangnetten) dient te worden onderzocht.