Braks vijfde op CDA-lijst Senaat

DEN HAAG, 29 jan. - Oud-minister Braks van landbouw en visserij is door het CDA-bestuur op de vijfde plaats geplaatst van de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de Eerste-Kamerverkiezingen.

Senaatsvoorzitter P. Steenkamp voert de lijst aan, gevolgd door de huidige fractievoorzitter A. J. Kaland. De lijst wordt op 6 februari definitief door het CDA-bestuur vastgesteld.

Andere bekende nieuwelingen op de CDA-lijst zijn: oud-staatssecretaris Korte-Van Hemel (10e plaats), oud-minister Van Dijk van binnenlandse zaken (11), mr. W. Stevens van de commissie-Stevens die zich over een verdere herziening van de directe belastingen buigt (15) en directeur Van Gennip van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA (19). Het Tweede-Kamerlid H. Eversdijk staat op de 26ste plaats. Hij staat daarmee op een in principe verkiesbare plaats. Het CDA bezet momenteel namelijk 26 van de 75 zetels in de Eerste Kamer. De nieuwe Eerste Kamer wordt op 27 mei gekozen door de leden van Provinciale Staten. Voor deze laatste colleges vinden de verkiezingen op 6 maart plaats.