Argentijnse minister van EZ treedt af na val van austral

BUENNOS AIRES, 29 JAN. De Argentijnse minister van economische zaken, Antonio Erman Gonzalez, heeft gisteravond zijn ontslag ingediend.

Gonzalez deed dit nadat de austral, de munteenheid van Argentinie, als gevolg van de Golfoorlog en het volgens velen ontoereikende economische beleid, maandag met 12, 7 procent in koers daalde. In verband met plotselinge geldontwaarding blijven de banken en geldwisselkantoren tot donderdag gesloten.

Ook de president van de centrale bank, Javier Gonzalez Fraga, en de staatssecretaris van economische zaken, Carlos Carvallo, stelden na een spoedzitting van de ministerraad hun functies ter beschikking. Gonzalez is de derde minister van economische zaken op rij die sinds president Menems aantreden in 1989 zijn ontslag neemt. Gonzalez, Fraga en Carvello maakten deel uit van een team dat de economie van Argentinie weer gezond moest maken. (Reuter, DPA)