Verkoop van persbureau UPI

Drie of vier mogelijke kopers zijn geinteresseerd in overname van het noodlijdende Amerikaanse persbureau United Press International (UPI), maar er valt binnen enkele dagen nog geen verkoop te verwachten. Dit heeft UPI meegedeeld.

Eigenaar van UPI is Infotechnology. De aandelen daarvan zijn vorige week vrijdag uit de notering genomen op de Amerikaanse elektronische beurs Nasdaq omdat nog steeds geen jaarverslag over het op 30 juni afgelopen boekjaar is gepresenteerd en er ook geen cijfers zijn over het eerste kwartaal van het lopende jaar.

De Nederlandse zakenman drs. J. J. Kuijten is zijdelings bij de verkoop betrokken. Kuijten heeft samen met zijn partner Hans Nyks, via hun onderneming Avacus Partners, een belang in Infotechnology. Kuijten liet vanochtend weten geen interesse te hebben in UPI. Kuijten ziet het belang (destijds ongeveer 5 procent) als een goede belegging.