Treintaxi rijdt vanaf mei in vijftig steden

UTRECHT, 28 jan. - Het treintaxiproject wordt per 1 mei uitgebreid van dertig naar vijftig kleine en middelgrote steden.

De NS en de Nederlandse Samenwerkende Taxi-bedrijven hebben dit besloten. Sinds vorig jaar februari kunnen treinreizigers voor vijf gulden een treintaxi-biljet kopen. Voor dit bedrag vervoert de taxi hen binnen de gemeente. Meer dan 800.000 reizigers hebben volgens de samenwerkende taxibedrijven inmiddels van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Per 1 februari kan men per treintaxi ook naar een aangrenzende gemeente reizen. De vier grote steden doen nog niet mee aan het project, maar in een van de grote steden zal de treintaxi eind dit jaar rijden. Het ministerie van verkeer en waterstaat moet nog een beslissing nemen over het betalen van dertien miljoen gulden, die met de uitbreiding is gemoeid.