Squashtitels

Bij de Nederlandse kampioenschappen squash in Amsterdam prolongeerde Raymond Scheffer (finalewinst op Michael Vertogen met 9-1, 9-7, 9-1) zijn titel bij de mannen, maar bij de vrouwen was er sprake van een verrassend verloop.

De 21-jarige Hugoline van Hoorn, als nummer vier geplaatst, werd winnares door in de eindstrijd Marjolein Houtsma in vijf games te verslaan (9-4, 5-9, 8-10, 9-1, 9-2). Houtsma kwam in de tweede helft van de partij conditioneel in de problemen. Het was voor Van Hoorn haar eerste titel bij de senioren. De afgelopen drie jaar was zij de beste bij de jeugd geweest. Van Hoorn, 68ste op de wereldranglijst, volgde Babette Hoogendoorn als kampioene op. De zesvoudig titelhoudster (1985-'90) behoorde deze keer met de als eerste geplaatste Nicole Beumer weer tot de favorieten. Beide speelsters strandden echter in de halve finales. Beumer verloor van Van Hoorn en Hoogendoorn ging tegen Houtsma ten onder.