Nepbom geplaatst door journalisten

AMSTERDAM, 28 jan. - Tegen twee journalisten van de Krant op Zondag, die vrijdagmiddag een nepbom plaatsten in de Kalverstraat in Amsterdam om de reactiesnelheid van de politie te testen, is procesverbaal opgemaakt.

Vandaag zal de zaak worden voorgelegd aan de officier van justitie. De journalisten plaatsten een koffertje voor een winkel. Een winkelier belde de politie, die de koffer door een speciaal team liet onderzoeken. In de koffer bleek een steen en een exemplaar van de Krant op Zondag te zitten. Een woordvoerder van de politie in Amsterdam noemt de de handelwijze van de journalisten volstrekt “onverantwoord” en “ongepast” gezien de situatie rond de Golfoorlog. Hoofdredacteur R. de Bok van De Krant op Zondag zei zaterdag voor de VARA-televisie dat het hem om het algemeen belang ging.