Feyenoord vestigt hoop op Hertha-reserve Farrington

ROTTERDAM, 28 jan. - Feyenoord heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijden gewonnen, tegen RKC, MVV en Roda JC.

Zelfs NEC, de nummer zestien van de eredivisie, kon gisteren niet worden verslagen. Het bleef 0-0 in de Kuip. Het is typerend voor de situatie in Rotterdam-Zuid dat de aanvallende hoop van Feyenoord nu gevestigd is op de Engelsman Mark Farrington. Directeur sportief Ger Lagendijk is hem vandaag gaan kopen in Berlijn waar de 25-jarige spits voor Hertha BSC uitkomt.

Farrington is bij Hertha niet meer dan een bankzitter. Ook in het verleden is hij geen hoogvlieger geweest. Hij speelde slechts voor middenmoters, maar dat is Feyenoord ook. Eerder kwam Farrington in Nederland uit voor Willem II en Fortuna Sittard. SVV wilde hem dit seizoen niet hebben. Feyenoord wel. Lagendijk sprak gisteren over Farrington alsof hij het over een topspits had. Feyenoord lijkt wanhopig wat betreft de aanval. Piet Keur werd snel van de hand gedaan, Harrie van der Laan, vorig seizoen aan de lopende band scorend voor FC Den Haag, lijkt zijn kans te hebben verspeeld, de Tsjechoslowaak Griga wordt na de kansen die hij tegen NEC miste voor een zacht prijsje aangeboden en van de Hongaar Kiprich, gisteren invaller, wordt in Rotterdam ook niemand meer vrolijk.

In tegenstelling tot Feyenoord scoort Willem II er bijvoorbeeld wel vrolijk op los. Na de 5-0 zege tegen SVV in het bekertoernooi werd gisteren met dezelfde cijfers van FC Den Haag gewonnen. Martin van Geel, door Feyenoord geruild met Ulrich van Gobbel, scoorde wederom. De Amerikaan Earnest Stewart maakte drie doelpunten. FC Groningen bleef vast op de derde plaats door met 3-0 van Heerenveen te winnen. De nieuwste aanwinst van de tobbende Friezen, Rene van der Gijp, viel tijdens zijn debuut niet op.