Voorzitter van NOS krijgt circa 2, 4 ton

RIJSWIJK, 26 jan. - De nieuwe voorzitter van de NOS, drs. M. de Jong, verdient ongeveer 240.000 gulden per jaar.

Het salaris van zijn voorgangers lag op ongeveer 176.000 gulden. Minister d'Ancona (WVC) heeft de Tweede Kamer gisteren schriftelijk te kennen gegeven dat zij dat een “aanzienlijk verschil” vindt, maar volgens haar verkeert de omroepwereld in Hilversum in zodanige problemen dat het kabinet wel over de brug moest komen. De minister reageert hiermee op vragen van de VVD, die er geen misverstand over heeft laten bestaan dat zij het salarisverschil te hoog vindt. De minister wil er verder niet veel woorden aan vuil maken. Minister d'Ancona was aanvankelijk bereid De Jong een inkomen van een half miljoen gulden per jaar te geven. Dat stuitte op weerstand in het kabinet.