Nationale komt met cp-programma

Het verzekeringsconcern Nationale-Nederlanden komt binnenkort met een commercial-paperprogramma van 1 miljard gulden.

Dit geld zal worden gebruikt voor de korte termijn financieringsbehoefte van de assuradeur. Het programma komt op naam te staan van Nationale-Nederlanden Interfinance, de handelsnaam van Nationale-Nederlanden Beleggingen. De NMB Postbank Groep zal de lening verzorgen en tevens handel in het kortlopend schuldpapier onderhouden. Volgens een woordvoerder van Nationale-Nederlanden heeft de opbrengst die in gedeelten over een langere periode zal worden opgenomen, in het geheel niets te maken met de plannen van een fusie tussen Nationale-Nederlanden en NMB Postbank. Ook beursanalisten achten het waarschijnlijk dat dit niet het geval is. Het programma, dat geheel zal worden gegarandeerd door Nationale-Nederlanden NV, vormt een aanvulling op eerdere in dollars luidende Amerikaanse en Europese CP-programma's.