Mickery heft zichzelf eind juli op

AMSTERDAM, 26 jan. - De Stichting Mickery Workshop, of kortweg Mickery, heft zichzelf per 31 juli van dit jaar op.

Directie en bestuur hebben besloten “dat er vanaf het eind van dit seizoen met eer een punt achter Mickery gezet kan worden”. Naar hun inzicht “is de taak volbracht”. Ter afsluiting van zijn bestaan presenteert Mickery in mei een groots opgezet programma onder de titel 'Touch Time' in de theaters rondom het Leidseplein in Amsterdam. Mickery zal, op het moment van opheffing, vijfentwintigeneenhalf jaar hebben bestaan. Mickery heeft in die periode een indrukwekkende reputatie opgebouwd als platform voor uit het buitenland afkomstig vernieuwend theater.

De Stichting ontvangt sinds 1988 2, 4 miljoen gulden subsidie per jaar voor de produktie van theatervoorstellingen op uiteenlopende lokaties in binnen- en buitenland. De subsidiering loopt in 1992 af. Het resterende geld zal Mickery deels besteden aan het afscheidsproject 'Touch Time', het overschot wordt aan het Rijk, de subsidiegever, teruggegeven.

Pag. 6: Onverhoeds