Colombia: weer drugsoorlog

MEDELLIN, 26 jan. - De Colombiaanse drugsbaronnen hebben gisteren gezegd dat ze hun oorlog tegen de regering zullen hervatten nadat de politie twee journalisten had bevrijd die door het Medellin-drugskartel waren ontvoerd.

“We zullen onze militaire operaties weer beginnen als reactie op de wetten die toestaan dat Colombianen worden uitgeleverd aan andere landen en als gevolg van de executies en massamoorden door de Nationale Politie”, aldus de drugshandelaren in een communique dat naar een radiostation van de stad Medellin werd gestuurd.

De drugsbaronnen verzetten zich vooral tegen uitlevering van smokkelaars aan de Verenigde Staten die ze willen berechten. Vorige week had een tweetal leiders van het drugskartel in Medellin zich aan de politie overgegeven en leek er een einde te komen aan de bloedige drugsoorlog, die sinds augustus 1989 aan honderden mensen het leven heeft gekost. (AP, Reuter)