Brits-Amerikaanse samenwerking staal

British Steel en het Amerikaanse bedrijf Bethlehem Steel, twee van de grootste staalfabrikanten ter wereld, gaan samenwerken bij de produktie en verkoop van bouw- en railstaal in de Verenigde Staten.

Dit zal bij Bethlehem (29.000 werknemers) leiden tot een ingrijpende herstructurering en een verlies van 2.000 arbeidsplaatsen. In 1981 werkten nog 69.000 mensen bij Bethlehem.

British Steel en Bethlehem hebben een voorlopige overeenkomst gesloten en zullen de plannen voor een 50-50 joint venture de komende twee a drie maanden nader uitwerken. Vooruitlopend daarop heeft Bethlehem een voorziening voor de kosten getroffen van 550 miljoen dollar ten laste van het resultaat over het vierde kwartaal. Dat zal leiden tot een “aanzienlijk” verlies in het kwartaal en over het hele jaar, zo heeft het bedrijf meegedeeld.