Bianchi blijft

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) bespreekt vandaag de kwestie rondom mannenbondscoach Rob Bianchi.

Verleden week stelden zeven internationals diens positie ter discussie. De ex-profvoetballer zou volgens hen tekort schieten op hockeytechnisch gebied. Toch zal het bestuur naar verwachting Bianchi verzoeken zijn contract dat tot en met het Europees kampioenschap in juni in Parijs uit te dienen. Ook Bianchi en de betreffende spelers zouden daarmee willen instemmen.

Ex-international Paul Litjens, verantwoordelijk voor de technische zaken binnen het bestuur, wilde gisteravond geen commentaar geven op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Hij sprak wel over “een positieve opstelling” van Bianchi. Litjens luisterde deze week naar de grieven van de ontevreden spelers die in een onderhoud werden vertegenwoordigd door aanvoerder Marc Delissen en vice-aanvoerder Frank Leistra. Hij had ook intensief contact met Bianchi die onaangenaam verrast was door het protest van de groep spelers. Bianchi behaalde in november van het afgelopen jaar met een sterk verjongde selectie verrassend een tweede plaats bij het toernooi om de Champions Trophy in Australie.