Vuurgevecht gemeld bij Slowaakse grens

PRAAG, 25 jan. - Een Tsjechoslowaakse parlementarier heeft gisteren melding gemaakt van een vuurgevecht aan de Sovjet-Slowaakse grens, waarbij Sovjet-grenswachten veertien gewapende mensen zouden hebben doodgeschoten.

Het bericht is officieel noch in Praag, noch in Moskou bevestigd en tegengesproken door woordvoerders van de Tsjechoslowaakse grensbewaking en de afdeling grensbewaking van de KGB in Moskou. Volgens Peter Kulan werd bij het incident een groep van vijftig personen aan de Sovjet-kant van de grens aangehouden tijdens een poging de grens illegaal over te steken. Bij een daaropvolgend vuurgevecht zouden de veertien doden zijn gevallen. Kulan zei niet wanneer het incident gebeurde. Hij had, zei hij, tijdens een recente inspectiereis langs de grens van het vuurgevecht gehoord. (AP)