Top Twaalf

De complete Europese tafeltennistop verzamelt zich van 1 tot 4 februari in Den Bosch voor het Top Twaalf-toernooi.

Voor Nederland kwalificeerde zich bij de vrouwen Mirjam Hooman en Bettine Vriesekoop op grond van hun positie op de Europese ranglijst voor het toernooi.

Bij de mannen profiteerde Paul Haldan van de regel dat de organisatie een toegangsbewijs kan geven aan een landgenoot die in top 25 staat. Haldan, veertiende op de Europese ranglijst, neemt daardoor de plaats in van de als twaalfde geklasseerde Joegoslaaf Lupulescu, die het met de rol van reserve moet stellen. Bij de vrouwen is Mirjam Hooman ingedeeld bij de Bulgaarse Daniela Guerguelcheva, die de Europese lijst aanvoert. De best geklasseerde Nederlandse (achtste) begint het toernooi tegen de Duitse Olga Nemes. Verder stuit ze op de Francaisaise Wang Xiaoming, de Tsjechoslowaakse Alena Safarova Valentina Popova uit de Sovjet-Unie.

In de andere groep begint Bettine Vriesekoop het toernooi tegen de Roemeense Otilia Badescu. Daarna volgt het Hongaarse tweetal Batorfi en Wirth, de Tsjechoslowaakse Hrachova en de Zwitserse Tu Yong. De nummers een en twee plaatsen zich, net als bij de mannen, voor de kruisfinales. Paul Haldan ontloopt de Joegoslaaf Primorac, tegen wie hij de laatste weken weinig kon imponeren.

De Nederlandse kampioen opent het toernooi tegen de Fransman Gatien. Daarna komen de Zweedse nummer een Appelgren, diens landgenoot Persson, Andrei Mazoenov uit de Sovjet-Unie en de Belg Saive aan zijn tafel.