Slachtoffers van vergiftiging in AZU opgenomen

UTRECHT, 25 jan. - In het Academische Ziekenhuis in Utrecht (AZU) zijn gisteravond negen personen opgenomen met vergiftingsverschijnselen veroorzaakt door methylbromide.

De vergiftiging vond plaats in een plantenkasbedrijf in Zevenhuizen. De methylbromide, vanaf volgend jaar verboden, werd gebruikt voor de ontsmetting van grond. Volgens een woordvoerder van de Arbeidsinspectie zijn twee van de negen slachtoffers er ernstig aan toe. Het AZU heeft, om deze negen patienten te kunnen opvangen, voor het eerst gebruik gemaakt van zijn calamiteitenhospitaal. Die noodcapaciteit zou eigenlijk pas volgende week beschikbaar zijn, maar de realisering ervan werd vervroegd om mogelijke slachtoffers van gifgas in het Midden-Oosten te kunnen opvangen. Door de extra capaciteit kan het aantal intensive care-bedden worden vergroot van 12 naar 40 bedden.