Rechercheur vrij in drugs-fraudezaak

AMSTERDAM, 25 jan - Een Amsterdamse rechercheur, die op 3 december van het vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van diefstal van heroine en belastingfraude, is gisteren na 52 dagen voorarrest vrijgelaten.

Ook zijn echtgenote is vrij. De narcotica-rechercheur wordt verdacht van verduistering van 29 kilo cocaine uit de kluis van het Amsterdamse hoofdbureau van politie. In de belastingzaak zou het volgens persrechter mr. S. Slagter gaan om een “zeer aanzienlijk bedrag” aan verzwegen inkomsten. De man had ondermeer een groot bedrag staan op een bank in Engeland. Volgens zijn raadsman zou dat bedrag afkomstig zijn van de handel in postzegels van zijn client. Volgens Slagter is uit de verhoren van het echtpaar vooralsnog niet komen vast te staan dat andere politiemensen iets met de zaak te maken hebben.