Produktie bij Citroen en Renault terug

PARIJS-WOLFSBURG, 25 JAN. De Franse autofabrikanten Renault en Citroen hebben gisteren besloten hun produktie terug te schroeven in verband de teruggang in de autoverkopen.

Renault liet gisteren weten dat de produktie van de R-21 en R-25 in de fabriek van Sandouville met een kwart wordt verminderd. De 7.000 werknemers worden in februari en maart voor tien dagen naar huis gestuurd. Citroen (onderdeel van Peugeot) stuurt 11.000 werknemers van de fabriek in Rennes in februari twee dagen en in maart een dag met verlof.

De produktie moet zo zeven a acht procent inkrimpen. Peugeot-topman Calvet zei woensdag te verwachten dat de Europese automarkt in 1991 met een a 2, 5 procent zal inkrimpen. Die daling kan nog groter worden als de Golfoorlog langer dan een paar maanden duurt.

Het Italiaanse Fiat sluit zijn assemblagefabrieken volgende maand voor een week, omdat onvoldoende auto's worden verkocht.

Het Westduitse Volkswagen lijkt daarentegen helemaal geen afzetproblemen te kennen. VW begint eind januari in zijn vestigingen in Wolfsburg, Emden en Braunschweig met een zaterdagdienst voor zijn werknemers. In Wolfsburg worden bovendien honderd extra werknemers aangetrokken. In totaal zullen ruim 16.000 auto's extra worden geproduceerd. (Reuter, DPA)