Hogere winst ATT

Het Amerikaanse telecommunicatieconcern American Telegraph and Telephone (ATT) dat computerproducent NCR wil overnemen, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 2, 74 miljard dollar tegen 2, 70 miljard dollar in 1989.

De omzet ging van 36, 15 miljard naar 37, 29 miljard dollar.

De stijging van de jaarwinst is een gevolg van het feit dat er meer internationaal is getelefoneerd. Ook verkocht ATT meer telecommunicatieprodukten en -systemen. Bovendien was er sprake van een sterke groei in de financiele dienstverlening van het concern.

Winst Gelderse Papier stijgt scherp dankzij overname

De nettowinst van de Gelderse Papiergroep is vorig jaar gestegen tot dertien miljoen gulden, tegen 7, 2 miljoen in 1989. De scherpe winststijging is in belangrijke mate te danken aan de overneming van Papierfabriek KNP Meerssen. Gelderse Papier acht de externe economische en politieke onzekerheden te groot om nu al een verwachting uit te spreken voor het lopende jaar.

De omzet nam vorig jaar toe van 319 miljoen tot 450 miljoen gulden terwijl de kasstroom (winst plus afschrijvingen) verbeterde van 23, 5 miljoen tot 35 miljoen gulden. Een ongunstige factor is volgens de papierfabrikant de toeneming van de concurrentie in alle sectoren.