1700 studenten onterecht OV-kaart

ROTTERDAM, 25 jan. - Ruim 1.700 van de 605.000 studenten die vanaf 1 januari met de openbaar vervoerkaart kunnen reizen hadden op die datum geen recht meer op studiefinanciering.

De OV Studentenkaart B. V., belast met de uitgifte van de kaart, stuurt de betrokkenen een rekening van 313, 50 gulden. Dat is het bedrag dat de 'gewone' openbaar vervoersjaarkaart per maand kost. OV Studentenkaart B. V. schakelt de deurwaarder en incassobureaus in als de rekening niet snel genoeg wordt betaald, zo heeft directeur, prof. dr. W. S. P. Fortuyn, aangekondigd. Studenten die hun studie beeindigen of onderbreken, en geen recht meer hebben op studiefinanciering, moeten binnen drie werkdagen hun OV-kaart inleveren. Dat geldt ook voor studenten die geen studiefinanciering meer krijgen doordat zij te veel (bij)verdienen.