Winst Porsche stijgt tot 68, 4 mln D-mark

De winst van de Duitse sportwagenfabrikant Porsche AG is in het op 31 juli afgelopen boekjaar met 26 procent gestegen van 54, 2 miljoen mark tot 68, 4 miljoen D-mark (77, 3 miljoen gulden).

De omzet groeide met 20, 5 procent tot 3, 04 miljard mark.

De autoverkoop nam met 7, 6 procent toe tot 31.235 wagens. De afhankelijkheid van de Amerikaanse markt is sterk verminderd. Van het totaal werd 25 procent in de Verenigde Staten verkocht. Twee jaar geleden was dat nog 68 procent.

Topman Arno Bohn van Porsche verwacht ook voor het lopende boekjaar

0-91 een “bevredigend” resultaat en een omzet van circa drie miljard D-mark. Porsche wil fors investeren in een nieuw model met vier zitplaatsen. Deze auto moet halverwege de jaren negentig op de markt komen. In de voormalige DDR hoopt Porsche over vier tot vijf jaar 400 a 500 wagens per jaar te verkopen.