Romario viert zijn rentree bij PSV met vier goals

EINDHOVEN, 24 jan. - PSV herstelde zich na het teleurstellende competitie-optreden tegen FC Groningen in het toernooi om de KNVB-beker met een monsterscore van 8-1 tegen Wageningen.

Romario was in het elftal teruggekeerd en dat bleek een succes. De flinke marge kreeg overigens pas na een half uur gestalte, toen Wageningen na een rode kaart voor Doesburg met tien man verder moest.

In het eerste halfuur maakte de nummer achttien van de eerste divisie er een echt bekerduel van. Vol inzet, zonder ontzag voor de best betaalde profs van Nederland en met een bijna perfect functionerende buitenspelval. Pas toen de tegenstand tot het nulpunt was gedaald droeg Romario zijn steentje bij. Met vier doelpunten, waarvan drie na de rust, stemde hij de clubleiding en de aanhang weer tot volle tevredenheid.

Rob Witschge, vorige week overgenomen van Saint Etienne, vierde zijn debuut bij Feyenoord met de openingstreffer tegen NAC, dat tweede staat in de eerste divisie. Witschge acteerde links op het middenveld, met Blinker voor zich. Taument verdubbelde de score zeven minuten voor tijd, Ton Cornelissen pikte in de slotminuut zijn traditionele doelpunt mee.

Willem II vernederde SVV en maakte met de uitslag van 5-0 een sportief gebaar naar trainer Adri Koster, die na het seizoen vertrekt. Alle doelpunten vielen na rust en waren van Mallien, Van Geel, Ridderhof, Meeuwsen en Stewart.

BVV Den Bosch heeft voor de enige verrassing gezorgd in de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker. De nummer dertien van de eerste divisie was te sterk voor de nummer dertien van de eredivisie, Sparta. Via Houtman nam Sparta weliswaar een voorsprong, maar Nijhuis en Van de Wiel (2) bogen de stand in Brabants voordeel om. Van de Wiel evenaarde zijn produktie in 22 competitiewedstijden en deed de ontbrekende Bossche topscorer De Gier even vergeten.