Miljardencontract Shell en Venezuela

De Amerikaanse dochtermaatschappij van de Koninklijke-Shell Groep, Shell Oil, zal samen met Exxon en het Japanse Misubishi een contract van 3, 5 miljard dollar (5, 9 miljard gulden) sluiten met de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PVDSA voor de produktie van vloeibaar aardgas (LNG).

Het contract moet nog door het Venezolaanse parlement worden goedgekeurd. Het Cristobal Colon-project moet vloeibaar aardgas voor de Amerikaanse markt gaan produceren. Volgens een Shell-woordvoerder is dit poject een onderdeel van een totaalplan voor nieuwe investeringen in de Venezolaanse olie-industrie “op allerlei gebied, waaronder olie”. Shell zal in totaal zes miljard gulden gaan investeren. De maatschappij is voor het eerst terug in Venezuela na de nationalisatie van haar bezittingen in de jaren zeventig.