Luchtige Notentaart

Dit is een eenvoudig te maken taart met goede eigenschappen: smaakrijk, fris en van een luchtigheid, die het besluit van een feestelijke maaltijd memorabel kleurt.

Voor 6-8 porties:

100 g walnoten

65 g hazelnoten

4 eieren (200 g totaal), gesplitst

125 g suiker

rasp van 1 citroen

sap van 1-2 citroen

poedersuiker

Maal de noten fijn in een keukenmachine (of in gedeelten in een electrische koffiemolen). Roer de eierdooiers met de suiker in een ruime kom tot het mengsel wit en schuimig is. Voeg citroensap en -rasp toe, de fijngemalen noten en meng alles goed door elkaar tot een soepel beslag. Klop de eiwitten met een snufje zout goed stijf en vouw deze beetje bij beetje voorzichtig in het beslag. Doe de massa over in een ingevette springvorm en bak de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven (180 C). Draai de oven uit en laat de taart nog 15 minuten nagaren in de oven. Neem de springvorm uit de oven, verwijder de opstaande rand en laat de taart afkoelen. Bestrooi de notentaart luchtig met poedersuiker alvorens hem te serveren.

    • Florine Boucher