Geval van TBC geconstateerd in gevangenis Hoorn

HOORN, 24 jan. - In het huis van bewaring De Zwaag in Hoorn is een geval van TBC geconstateerd.

Een veertigjarige Surinaamse man bleek dinsdag, toen hij bij binnenkomst werd onderzocht, te lijden aan open longtuberculose. Hij is inmiddels opgenomen in het ziekenhuis voor gedetineerden in Scheveningen. Volgens sociaal-verpleegkundige C. Korver van de GG en GD West Friesland wordt nu onderzocht of er sprake is van besmetting. Daartoe worden vanaf morgen of in ieder geval maandag 75 tot 100 bewakers en een even groot aantal gedetineerden onderzocht. Personen die besmet zijn met bacterien krijgen een medicijnkuur. Overigens hoeft besmetting niet noodzakelijk te leiden tot longtuberculose: dat gebeurt doorgaans slechts bij 15 tot 20 procent van de besmette gevallen.