Topman De Generale geeft er de brui aan

ROTTERDAM, 23 JAN. Herve de Carmoy, de belangrijkste uitvoerende bestuurder van de Belgische Generale Maatschappij zal volgende maand zijn vertrek aankondigen.

Dat zeggen goed ingevoerde bronnen bij de Generale, zo meldt The Wall Street Journal vandaag.

Er gaan al sinds enkele maanden geruchten over het mogelijke vertrek van De Carmoy, wiens drie-jarige contract in mei van dit jaar afloopt. De Carmoy had eerder verklaard dat hij ten minste vijf jaar bij De Generale in dienst wilde blijven. De woordvoerder van de Generale Maatschappij onthoudt zich van ieder commentaar.

De Fransman De Carmoy werd in 1988 als uitvoerend bestuurder naar voren geschoven door Financiere de Suez, de Franse investeringsgroep die als grootaandeelhouder van de Generale uit de strijd met de Italiaan Carlo de Benedetti te voorschijn kwam. De Carmoy had tot taak om het ingeslapen, ondoelmatige en uiterst wijdvertakte conglomeraat van bedrijven van De Generale weer op de been te helpen.

De geruchten van het vertrek van De Carmoy ontstonden nadat bekend werd dat De Generale het afgelopen jaar met een aantal forse tegenslagen te kampen had. De Carmoy werd daar aan de ene kant verantwoordelijk voor gesteld. Aan de andere kant zouden zijn pogingen om De Generale uit zijn slaap wakker te schudden op toenemende weerstanden van het Belgische establishment stuiten. Daarbij zou De Carmoy slecht kunnen opschieten van Etienne Davignon, de bestuursvoorzitter van De Generale.