Tennis Ahoy'

De vrees voor een vedetten-vlucht, die vorig jaar het zeventiende Rotterdamse indoor-tennistoernooi beheerste, leeft dit keer nauwelijks in Ahoy'.

In 1990 werden onder anderen Hlasek, Mancini en Noah al in de openingsfase uitgeschakeld door veel minder gekwalificeerde tegenstanders. Toernooidirecteur Wim Buitendijk liet gisteren weten dat het evenement van dit jaar (25 februari tot 3 maart) met 500.000 dollar (850.000 gulden) niet alleen in de breedte, maar ook in de top aan kwaliteit heeft gewonnen met Lendl, Muster, Ivanisevic en Emilio Sanchez als trekkers. Op zich is het geen garantie voor een langer aanblijven in het Rotterdamse sportpaleis, maar aan het startgeld is een bonus-regeling gekoppeld die pas bij het bereiken van een bepaald resultaat in werking treedt. In het hoofdtoernooi zijn minimaal vier Nederlanders actief. Koevermans en Haarhuis komen binnen door hun plaats op de ranglijst, met de Australier Pat Cash kreeg ook Richard Krajicek een 'wild-card' en het laatste te vergeven toegangsbewijs gaat naar Eltingh, Siemerink of Schapers.