NOS trekt verslaggever terug van marineschip in Golf

HILVERSUM, 23 jan. - De NOS heeft besloten de verslaggever van het journaal en de cameraman aan boord van het bevoorradingsschip Zuiderkruis in de Golf terug te laten keren naar Nederland. Dat heeft de NOS vandaag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de NOS zijn de kijkers in de eerste dagen van de Golfoorlog voldoende geinformeerd. Rondom de drie Nederlandse schepen is volgens de woordvoerder weinig aan de hand en wordt in de komende tijd weinig nieuws verwacht.

Verder worden volgens de NOS de kosten te hoog. De verzekeringspremies zijn in de afgelopen dagen verveelvoudigd. De NOS vindt de premie van vele tienduizenden guldens per persoon per dag veel te hoog.

De radioverslaggever voor de gezamelijke omroepen blijft aan boord van de Zuiderkruis. Desgewenst zal hij ook de televisie telefonisch van nieuws voorzien. Ook het ANP handhaaft zijn verslaggever aan boord van het bevoorradingsschip. Het ANP zegt geen aanwijzingen te hebben gehad van de verzekeringsmaatschappij dat de premie zal worden verhoogd. Het ANP heeft een contract afgesloten voor de duur van drie weken.

De journaal-verslaggever en de cameraman behoorden tot de groep van vier journalisten die door Defensie waren toegelaten aan boord van de Zuiderkruis. (ANP)