Mijnentoeslag voor Nederlandse marine in Golf

DEN HAAG, 23 jan. - Marinepersoneel dat zich in een bepaald deel van de Golf bevindt krijgt met terugwerkende kracht tot 8 januari een extra toeslag in verband met mijnengevaar.

Dit heeft de commandant van de Nederlandse zeemacht gisteren besloten. De manschappen van de drie marineschepen die op dit moment in de Golf varen komen in aanmerking voor de 'toelage mijnendienst' als zij zich ten westen van de 51-gradenlijn begeven. Dat gebied wordt door de marine als 'mijnengevaarlijk zeegebied' aangemerkt. De toelage bedraagt, afhankelijk van de rang, tussen de 33, 85 en 51 gulden per dag. De Nederlandse militairen in de Golf krijgen geen gevarentoeslag. Wel geldt voor alle militairen buiten Nederland een 'toelage buitenland'. Voor het marinepersoneel in de Golf kan dat, afhankelijk van de functie, oplopen tot enkele duizenden guldens per maand.