Italiaanse jongen bevrijd na 111 dagen ontvoering

ROME, 23 jan. - Een Italiaanse jongen van tien jaar die op 3 oktober uit zijn huis bij Perugia is ontvoerd en daarna 111 dagen is vastgehouden in een lage grot in de bergen bij Volterra, is gisteren door de politie bevrijd.

Volgens de politie en de familie is er geen losgeld betaald. De bevrijding van Augustino De Megni, kleinzoon van een rijke ondernemer en financier, wordt gezien als een succes voor de hardere lijn die volgens een recente wet tegen ontvoeringen moet worden gevolgd. De ontvoerders hadden een losgeld van twintig miljard lire gevraagd, ongeveer dertig miljoen gulden. Om de betaling van losgeld te voorkomen heeft de justitie beslag gelegd op de bezittingen van de familie De Megni. De familie heeft dit beslag aangevochten voor de rechter, maar werd in het ongelijk gesteld. Vier van de ontvoerders, allen afkomstig uit Sardinie, zijn gearresteerd. In Italie worden nog zes andere mensen door ontvoerders gevangen gehouden, van wie er een al bijna twee jaar vast zit.